Naši učenici na klavirskom seminaru u Belišću i Valpovu

Profesorica Ela Korbar održala je 28. studenog seminar za učenike klavira u Glazbenoj školi Valpovo i Belišće pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo. Na seminaru su sudjelovali naši nagrađeni učenici i učenici Glazbene škole Valpova i Belišća. 
Podsjećamo, naši su učenici klavirskog odjela u prošloj školskoj godini osvojili ukupno devetnaest nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Od toga ukupno 11 prvih, 7 drugih i 1 treću nagradu osvojili su učenici Marko Funarić (mentor Brigita Menrat), Marta Drenjančević (mentor Matea Matić), Eva Drenjančević (mentor Maja Varga) Ivan Cigić  (mentor Maja Varga), Petra Raić (mentor Maja Varga), Marta Koprčina  (mentor Maja Varga) i Ana Eberhardt (mentor Maja Varga). Na međunarodnom natjecanju Fantast naša Glazbena škola je ostvarila nešto zaista posebno i izvanredno: čak dvoje učenika je, svatko u svojoj kategoriji, ocijenjeno maksimalnom  ocjenom: 100 od 100 bodova i tako postalo laureatima natjecanja, a to su Eva Drenjančević i Marko Funarić.
Profesorica Korbar je jedan od najjačih klavirskih pedagoga na našim prostorima, sudeći prema nadaleko poznatim i prepoznatljivim mladim pijanistima njene klase koji, između ostalog, redovito osvajaju visoke rezultate na klavirskim natjecanjima. Iza sebe ima dvadeset i pet godina iskustva u radu, a iza nje stoji zaista pohvalan uspjeh u svim područjima klavirske pedagogije. Posebno nam je zadovoljstvo bilo ponovo surađivati s njom nakon što je svoj prvi klavirski seminar održala upravo u našoj glazbenoj školi 2016. g. i potaknula naše učenike na njihova prva klavirska natjecanja.  
Ovaj seminar dio je kurikularnih projekata Glazbene škole "Seminari za učenike klavira" i "Međuškolska suradnja glazbenih škola Slavonije i Baranje" kroz koje je ostvarena još jedna u nizu uspješnih suradnji.

Tekst: Maja Varga, prof.