Učenici klavirskog odjela na Dolce pianu u Belišću

U prekrasnoj dvorani Glazbene škole pri OŠ M. P. Katančića, područni odjel Belišće, održao se 14. svibnja treći po redu festival "Dolce piano". Festival je pokrenut s ciljem motivacije i podrške vrijednim i talentiranim učenicima klavira glazbenih škola iz Slavonije i Baranje. Organizatori ovog festivala na čelu s prof. savjetnicom Tihanom Ivanković, pročelnicom klavirskog odsjeka Valpova i Belišća, ugostili su šezdeset i četvero učenika glazbenih škola iz Đakova, Našica, Osijeka, Vinkovaca, Valpova, Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Vukovara.
Ovo je bila iznimna prilika učenicima klavira, od kojih su neki tek započeli svoje glazbeno obrazovanje, da predstave svoje škole pred publikom i komisijom vrhunskih glazbenih pedagoga i stalnih članova klavirskih natjecanja u zemlji i inozemstvu. 
U žiriju su, osim prof. Ivanković već tradicionalno bili Jelica Kuzmin, prof. savjetnica iz GŠ Pavla Markovca u Zagrebu, Zdravka Tekić - Dadić, prof. savjetnica i voditeljia stručnog vijeća klavirista Slavonije i Baranje, i Vladimir Babin, izv. prof. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 
Sudionici festivala su svirali na novom koncertnom klaviru marke Kawai, a poslije nastupa svi su dobili diplomu, medalju i poklon. 
Našu školu je predstavilo šestero učenika i dobili su slijedeće nagrade:
  • Eva Drenjančević, 1. r. - prva nagrada (prof. Maja Varga)
  • Ana Eberhardt, 1. r. -  prva nagrada (prof. Maja Varga)   
  • Petra Raić, 1. r. - druga nagrada (prof. Maja Varga)     
  • Ivan Cigić, 3. r. -  prva nagrada (prof. Maja Varga)   
  • Marta Koprčina, 3. r - druga nagrada (prof. Maja Varga)       
  • Marta Drenjančević, 4. r - druga nagrada (prof. Matea Matić)

Ocjenjivački sud je nakon nastupa posebno pohvalio naše Đakovčane, sada već nadaleko prepoznatljive mlade glazbenike, a posebno su  istaknuli lijepo muziciranje naših prvih razreda, njihovog karakternog izvođenja i finog klavirskog tona. Profesori članovi žirija su na svečanoj podijeli diploma zaključili da se kvaliteta sviranja u ovoj regiji iz godine u godinu sve više podiže i srdačno čestitali svim natjecateljima, njihovim profesorima i roditeljima. Naši vrijedni učenici ostali su sretni i puni dojmova, a oni najmlađi su svima izmamili osmijeh svojim iskrenim oduševljenjem prilikom primanja diploma i medalja.

Tekst i foto: Maja Varga, prof.