Učenici klavirskog odjela na "Bistričkom Zvukoliku"

BISTRIČKI ZVUKOLIK naziv je događaja koje su organizatori opisali kao festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice za učenike glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva. Ovogodišnji, šesti po redu, održao se 2. - 6. svibnja u Mariji Bistrici.
Učenici sudionici natjecanja i njihovi profesori prisustvovali su na brojnim događajima organiziranim u sklopu ovog natjecanja. Posebnost Bistričkog Zvukolika je ta što u svakoj kategoriji, koja se određuje po dobi natjecatelja, sudjeluje više instrumenata.
Marko Funarić, učenik prof. Brigite Menrat i Ivan Cigić, učenik prof. Maje Varga, su se tako natjecali u skupini s još dvadeset i sedam učenika saksofona, glasovira, trube, gitare, flaute, violine i klarineta i osvojili prvu nagradu. Naše učenike su nakon nastupa pohvalili eminentni glazbeni umjetnici i pedagozi, među kojima izdvajamo Idu Gamulin, svjetski priznatu hrvatsku pijanisticu i profesoricu klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, čija nam je pohvala i podrška posebna čast. Ovime su naši učenici još jednom pokazali svoju darovitost i marljivost te da zaslužuju daljnju podršku i priliku sudjelovanja na ovakvim događajima.
Učenici i njihove profesorice vratili su se kući s novim idejama i još većom motivacijom za daljnji trud i dodatni rad.
Ovo je još jedan u nizu odličnih uspjeha đakovačke glazbene škole ove školske godine, koji su pozitivan primjer sadašnjim i budućim generacijama naših učenika i ponos naše škole i đakovačke sredine.

Tekst i foto: Maja Varga, prof.
Objavio: S. F.