Christmas Special: Stjepan Hauser i zbor Glazbene škole

Možda već stara vijest, ali bliži se ono najljepše doba u godini kada rastvorimo srce i dozvolimo da ljubav zaiskri u nama, pa je vrijeme da podsjetimo na glazbeni spot najpoznatijeg hrvatskog violončelista Stjepana Hausera koji je snimljen u Đakovu u listopadu ove godine.
Na snimanju spota su sudjelovale učenice i učenici zbora Osnovne glazbene škole pri OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Đakova pod voditeljstvom dirigentice Marijane Matijević koja je (vidljivo iz kadrova spota) odlično pripremila učenike za snimanje.
Priča o suradnji zbora naše glazbene škole i Stjepana Hausera započela je još početkom osmog mjeseca ove godine. Nakon više dana dogovaranja, priprema i uvježbavanja došao je i dan snimanja. U subotu 7. listopada 2023. snimljeni su kadrovi s našim zborašima koji su nakon cjelodnevnog snimanja u najljepšoj katedrali na svijetu spoznali koliko je "muke" potrebno za jedan glazbeni videouradak na svjetskoj razini kvalitete.
Naravno, naši zboraši su ovo profesionalno odradili uz ogromno vodstvo svoje učiteljice Marijane Matijević koja je dirigirala s druge strane kamere.
Tekst: S. F.
Foto: Marijana Matijević