UČENICI GLAZBENE ŠKOLE PLASIRALI SE NA DRŽAVNO NATJECANJE

Svake godine krajem veljače i početkom ožujka održava se natjecanje učenika glazbe i plesa u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Ovo natjecanje učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola te glazbenih akademija svojevrsna je olimpijada na razini Republike Hrvatske gdje se nadmeću najbolji učenici glazbenih škola pred renomiranim žirijima čiji članovi su poznati svjetski glazbenici i pedagozi.
Ovogodišnje, 61. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa (županijsko natjecanje) započelo je 27. veljače a završava 5. ožujka 2023. i odvija se diljem Republike Hrvatske u različitim instrumentalnim  kategorijama i dobnim skupinama.
Osnovnu glazbenu školu pri OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Đakova predstavljalo je 6 učenika od kojih se čak četvero plasiralo na državnu razinu.
  • Lucija Mikić, učenica 3.r. OGŠ u klasi učitelja Darka Šunića, s 93,80 bodova osvojila je I. nagradu u Sl. Brodu u disciplini bisernica 1. kategorija i time se plasirala na državnu razinu.
  • Marko Jakobović, učenik 4.r. OGŠ u klasi učitelja Vladimira Čatića, s 94,50 bodova osvojio je I. nagradu u Sl. Brodu u disciplini bisernica 2. kategorija i time se plasirao na državnu razinu.
  • Petar Vlajčić, učenik 6.r. OGŠ kod učitelja Darka Šunića, s 96,60 bodova osvojio je I. nagradu u Sl. Brodu  u disciplini bisernica 3. kategorija i time se plasirao na državnu razinu.
  • Tena Hac, učenica 5.r. OGŠ u klasi učitelja Tomislava Radičevića, s 88,90 bodova osvojila je II. nagradu u Sl. Brodu u disciplini brač 3. kategorija.
  • Luka Filer, učenik 3.r. OGŠ u klasi učitelja Tomislava Radičevića,88,20 bodova osvojio je II. nagradu u Sl. Brodu u disciplini brač 2. kategorija.
  • Marko Funarić, učenik 6.r. OGŠ u klasi učiteljice Brigite Menrat, s 92,00 boda osvojio je I. nagradu u Novskoj u disciplini glasovir 3. kategorija i time se plasirao na državnu razinu.
Ovi vrhunski rezultati pokazuju da su nam učenici i učitelji u samom vrhu glazbene i pedagoške kvalitete, a tome prethodi puno rada, odricanja i vremena provedenog s učiteljima.

ČESTITKE SVIMA!!!
S.F.