Upisi u osnovnu glazbenu školu 2021./2022.

Poštovani roditelji i dragi učenici, budući glazbenici!

Ovim putem želimo Vas informirati o osnovnoškolskom glazbenom obrazovanju i upisima u osnovnu glazbenu školu.
Pravo upisa u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila na prijemnoj audiciji.
Osnovna glazbena škola traje 6 godina pa se preporučuje upis u 1. razred glazbene škole paralelno s upisom u 3. razred općeobrazovne škole, tj. po završetku 2. razreda kako bi se istovremeno završile i osnovna općeobrazovna škola i osnovna glazbena škola.
Polaznici se u glazbenu školu u Đakovu mogu upisati na sljedeće instrumente: gitaru, klavir, tambure i violinu.
Učenicima s područja Strizivojne i Semeljaca te okolice omogućeno je pohađanje glazbene škole (smjer: tambure) u svom selu jer se tamo nalaze naši područni odjeli.
Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda glazbenog školovanja započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi.
Mogućnost upisa na pojedini instrument ovisi o trenutnom broju slobodnih mjesta i ostvarenim bodovima na prijemnom ispitu.
Kandidati za upis u osnovnu glazbenu školu polažu prijemni ispit za koji nije potrebno predznanje. Na prijemnom ispitu provjerava se glazbeno pamćenje, ritam i sluh kandidata. To znači da učenik mora otpjevati jednu pjesmicu po svom izboru i ponoviti zadanu melodiju i ritam.
Audicije se organiziraju u dva ispitna roka: ljetni (lipanj) i jesenski rok (kolovoz).
Postupak upisa propisuje se Natječajem za upis polaznika u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja za pojedinu školsku godinu koji će biti objavljen na našim mrežnim stranicama krajem svibnja/početkom lipnja 2021.
Do tada, molimo Vas da do petka 11. lipnja 2021. ispunite predprijavnicu OVDJE ili na dnu stranice a nakon objave termina prijamnih ispita svi koji su se prijavili pristupit će prijemnom ispitu.
Ova predprijava vrlo je bitna jer nakon pristiglih podataka o broju kandidata možemo svakome pojedincu dati njegov termin za audiciju a sve to u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa koje budu na snazi.
TERMIN AUDICIJE JE 14., 15., 16. i 17. lipnja 2021. godine. Svi kandidati će SMS porukom na kontakt broj roditelja (skrbnika) biti obaviješteni o svom terminu.
Prijavom na audiciju kandidati su suglasni da Osnovna glazbena škola pri OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Đakovu kao voditelj obrade osobnih podataka može prikupljati, koristiti i obrađivati podatke u svrhu provedbe postupka upisa u osnovnu glazbenu školu sukladno pozitivnim propisima o zaštiti osobnih podataka.