Upisi u osnovnu glazbenu školu 2024./2025.

Upisi u osnovnu glazbenu školu za šk. god. 2024./2025.

Slika
Poštovani roditelji i dragi učenici, budući glazbenici! Ovim putem želimo Vas informirati o osnovnoškolskom glazbenom obrazovanju i upisima u osnovnu glazbenu školu. Pravo upisa u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila na prijemnoj audiciji. Osnovna glazbena škola traje 6 godina pa se preporučuje upis u 1. razred glazbene škole paralelno s upisom u 3. razred općeobrazovne škole, tj. po završetku 2. razreda kako bi se istovremeno završile i osnovna općeobrazovna škola i osnovna glazbena škola. Polaznici se u glazbenu školu u Đakovu mogu upisati na sljedeće instrumente:  gitaru, klavir, tambure i violinu. Učenicima s područja Strizivojne i Semeljaca te okolice omogućeno je pohađanje glazbene škole (smjer:  tambure ) u svom selu jer se tamo nalaze naši područni odjeli. Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu  solfeggia-teorije . Od trećeg razreda glaz

Marko Funarić osvojio visoku 2. nagradu na 57. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Od 05. do 13. travnja 2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održava se 57. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplinama glasovir, gitara, solfeggio, orgulje, bisernica, brač, mandolina, suvremeni ples i orkestri.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u okviru Centra izvrsnosti, ovo je jedno od najpriznatijih i najprestižnijih natjecanja u našoj državi.
Marko Funarić, učenik profesorice Brigite Menrat, u disciplini klavir 1. kategorija nakon regionalnog natjecanja plasirao se na državno natjecanje te u petak 5. travnja postigao zavidan uspjeh osvojivši 2. nagradu sa visokih 97,14 bodova. U njegovoj kategoriji prisustvovalo je 15 najboljih mladih i talentiranih klavirista iz Republike Hrvatske.
U disciplini klavir konkurencija je najbrojnija te samim time uspjeh dobiva puno veće značenje.
Članovi ocjenjivačkog suda bili su Ruben Dalibaltayan (predsjednik), Vesna Podrug Kossjanenko, Srđan Filip Čaldarović, Katarina Krpan i Vladimir Babin, redom priznati klavirski pedagozi i renomirani umjetnici.
Ovim uspjehom đakovačka glazbena škola još jednom se uvrstila među najbolje klavirske odsjeke u Republici Hrvatskoj. 

Tekst i foto: Brigita Menrat
Objavio: S. F.